Ledarskap handlar om att visa vägen med goda krafter som engagemang, motivation, glädje, energi samt din egen och andras kunskap. Kraften i ledarskapet kommer inifrån och behöver kanaliseras på rätt saker och i rätt riktning. Som ledare är dina medarbetare det viktigaste du har eftersom var och en av dem besitter unika styrkor som genererar kraft. Jag föredrar att arbeta med styrkor och utvecklingsområden när det gäller ledarskap.

När vi fokuserar på den potential som finns i våra medarbetare och hjälper dem utvecklas i rätt riktning då utövar vi ett bra ledarskap. Men ledarskap är så mycket mer. Att utvecklas som ledare handlar inte bara om människosyn och ett positivt förhållningssätt. Det handlar om gruppdynamik, kommunikation, självkännedom, uthållighet och hållbarhet.

Hur gör du för att ständigt utvecklas som ledare?
Hur utbildar du dina ledare för att dom skall kunna utföra sina uppdrag så bra som möjligt?
Hur ser din kommunikation ut med dina medarbetare?
Hur strukturerar du ditt arbete och hur ser du till att hela tiden ha tid för reflektion, kunskapsinhämtning och nätverkande med människor som kan lära dig nya saker?

Ditt personliga ledarskap(självledarskap)behöver gå hand i and med ditt professionella ledarskap och det är där jag kan erbjuda dig en utvecklande resa.Vill du veta mer så kontakta mig gärna. Jag ser fram emot att höra från dig.

 

Anders Ahlenius