I varje grupp som består av två eller fler människor pågår flera processer samtidigt. Dom är formande, stormande, stabiliserande och presterande. Att därför investera tid regelbundet i gruppens utveckling ökar förutsättningarna för ett hållbart samarbete där alla mår bra och går bra tillsammans, både personligt och professionellt.

Jag tror på en kontinuerlig process över tid där individuella samtal varvat med gruppsamtal, träning och övningar skapar det bästa resultatet. Introducerande föreläsning till processen, samlande föreläsning mitt i processen och uppmuntrande föreläsning i slutet av processen. Grupputveckling är en ständigt pågående resa genom den stormande, formande, stabiliserande och presterande fasen.

I den formande fasen är ofta allting bra. Nya människor, nya spelplaner och förväntningar kring framtiden. I den stormande fasen börjar personligheter, åsikter, värderingar och uppfattningar om vad uppdraget är att krocka. Friktion uppstår. I den stabiliserande fasen samtalar man, reder ut saker, återkopplar till spelregler och den kultur man odlar. Ofta har varken spelregler eller kultur kommunicerats och då gör man det jobbet nu. I den presterande festen är individerna mer kalibrerade, vi har börjat hitta våra roller och accepterat varandras olikheter, styrkor och utvecklingsområden. Nu börjar vi dra åt samma håll och må bra tillsammans.

Hur gör du för att etablera spelregler, en god företagskultur och ett tydligt varför bland dina medarbetare?
Vilken fas befinner ni er i just nu? 
Vad är det viktigaste av allt viktigt för att få dina medarbetare att må bra och gå bra?
Var tänker du börja?

Vill du veta mer om hur du skulle kunna arbeta med grupputveckling på olika sätt? Hör gärna av dig i så fall. Jag ser fram emot att höra från dig.